You are currently viewing RTC Fantacon u posjeti fabrici Empress – Pripreme za „Srednjovjekovne dane Zenice“

RTC Fantacon u posjeti fabrici Empress – Pripreme za „Srednjovjekovne dane Zenice“


Dana 25.06., tim RTC Fantacon posjetio je fabriku Empress u Zenici. U sklopu priprema za manifestaciju „Srednjovjekovni dani Zenice“ obišli smo fabriku Empress s kojom smo odlučili surađivati na izradi scena i kostima za ovaj jedinstveni događaj.

„Empress“ d.o.o. je zenička firma s više od 5 godina iskustva u proizvodnji visokokvalitetne radne odjeće, uniformi i kućnih tekstila. Impresionirani smo radom ove fabrike i odlučili smo produbiti našu suradnju u vidu izrade kostima i scenografije. Tim profesionalaca iz Empress-a bio je izuzetno susretljiv, vodeći nas kroz svaki korak i pružajući stručne savjete.

Na sastanku, istakli smo važnost manifestacije “Srednjovjekovni dani Zenice” za našu zajednicu i za nas kao udruženje. Naš cilj je obogatiti Zenicu u kulturnom aspektu sa raznim događajima, a izrada kvalitetnih kostima i scena igra ključnu ulogu u tome. Ova manifestacija ima za cilj oživjeti duh srednjeg vijeka kroz autentične kostime, zbog čega smo se odlučili za partnerstvo sa Empress-om, prepoznatom po vrhunskom kvalitetu svojih tekstilnih proizvoda.

Imali smo priliku podijeliti ilustracije i skice naših zamisli s Empress timom, kako bismo osigurali da obje strane imaju jasno razumijevanje naših ciljeva. Također, odabrali smo visokokvalitetne materijale koje ćemo koristiti, dobili precizne mjere za kostime i zavirili u proces izrade proizvoda.

Zahvaljujemo se timu fabrike Empress na toplom gostoprimstvu i dosadašnjoj suradnji. Radujemo se nastavku našeg partnerstva i jedva čekamo da vidimo finalne proizvode! Pratite nas za više novosti i pogledajte kako se pripremamo za “Srednjovjekovne dane Zenice”!

Leave a Reply